L’ENDURET I L’ENDURO CLÀSSIQUES REUNEIXEN MÉS DE 130 PILOTS A MAÇANET

Maçanet de la Selva ha acollit la segona cursa de la temporada del Campionat de Catalunya d’Enduret 2024, després que l’Enduret de La Floresta, programat a principis de març, fos suspès a causa de la meteorologia. La localitat gironina també ha estat la seu de la primera prova de la Copa Catalana d’Enduro Clàssiques.

El Peu a Baix Motorsport Club Girona ha estat l’encarregat de dissenyar el recorregut, format per dues especials i un enllaç, que han hagut de superar els més de 130 pilots que han participat a la prova. Les categories de menor cilindrada, així com les motos clàssiques, han completat dues voltes, mentre que les categories superiors de l’enduret han fet un total de tres passades.

Pel que fa als resultats de la jornada, Ramon Godino ha estat el vencedor de la categoria Sots16. El pilot del Moto Club Abrera ha aconseguit la seva segona victòria de la temporada després de deixar el crono en poc més de 20 minuts. El podi de la categoria Sots16 l’han completat Jose Manuel Pellicer (20:07) i Santiago Hernández (20:32), calcant el podi de l’Enduret d’Abrera celebrat el passat mes de febrer.

Joan Suazo ha estat el més ràpid de la categoria 85cc Cadet. El pilot del MC Amposta ha completat l’Enduret de Maçanet amb un registre final de 21:59, deixant el segon classificat, Èric Rubio, a 43 segons. Joel Pedraza ha completat les posicions d’honor, a gairebé tres minuts del guanyador.

En canvi, a 85cc Juvenil, el més ràpid ha estat Èric Wic. El pilot del MC Tres Turons, segon a Abrera, ha completat totes les especials amb un temps final de 21:17. Aitor Pla ha finalitzat l’Enduret de Maçanet en segona posició, a pràcticament mig minut del primer classificat. Joan González ha tancat el podi de la categoria amb un temps de 21:59.

Carla Grifell ha estat la gran dominadora de la categoria Femení Superior. La pilot del Moto Club La Torre d’Oristà s’ha enfilat fins al primer calaix del podi (23:32). Irene Conesa (23:35), la més ràpida a Abrera, i Adela Godino (23:43), per aquest ordre, han completat el top 3 de la categoria.

D’altra banda, en categoria Femenina la millor ha estat la pilot del Rocco’s Ranch, Isona Colomer, qui després de ser segona a Abrera, avui s’ha endut el triomf amb un temps fantàstic (16:53). Ivet Pérez (17:55) no ha abaixat el ritme en cap moment i s’ha assegurat el segon lloc, just per davant de Berta Genovès (23:27), tercera classificada.

Àlex Esteban (13:45) i Àlex Gutiérrez (14:15) han estat els principals protagonistes de la categoria 65cc. Sense anar més lluny, els dos pilots del MC Tres Turons han finalitzat la prova ocupant els dos primers esglaons del podi. Esteban lidera actualment la classificació general després de sumar la segona victòria de la temporada. Gil Torras (14:42) ha completat les posicions d’honor, a gairebé un minut del guanyador.

Finalment, pel que fa a la categoria dels més menuts, 50cc, Iker Muñoz ha aconseguit una nova i merescuda victòria després de completar l’Enduret de Maçanet amb un temps total de 16:16. Al podi l’han acompanyat Roc Grande (17:12) i Pablo Comeche (17:16), segon i tercer, i que aquesta vegada han intercanviat posicions en relació a la primera prova, celebrada a Abrera.

D’altra banda, pel que fa als resultats de la Copa Catalana d’Enduro Clàssiques, Sergi Coll (14:57) ha estat el més ràpid en TT76 Superiors, superant al segon classificat, Carlos Blas Esteve, per poc més de 20 segons. El podi de TT76 l’ha completat Juli Vallmitjana.

A TT75 ha vençut Genís Carrillo (16:22) el qual s’ha quedat sense rival després de l’abandonament de Juan Ramón Gutiérrez.

A TT79 el triomf ha anat a parar a mans d’Albert Olivé, que ha completat l’Enduro de Maçanet amb un registre total de 14:37. El podi l’ha completat Xavier Castey, segon, a només una dècima del primera classificat, i Xavier Tibau, que ha fet tercer.

Albert Fornells (14:28) ha estat el protagonista de la categoria TT84 la qual ha vençut amb un marge de 14 segons respecte Isidre Chia, que ha fet segon. Albert Buxadé ha completat les posicions d’honor.

A TT88-80cc,  Josep Serrat s’ha endut el triomf amb un temps total de 14:31. Genis Cuadros i Joaquim Farraró, per aquest ordre, han completat el top 3 de la categoria.

Josep Ramon Palau ha estat el vencedor de la categoria TT88 125cc.

Pere Xavier Montané ha estat el protagonista de la categoria TT88 Superior, on ha completat les especials amb un registre final de 13:07. Juan Reyes ha fet segon, a poc més d’un minut i vint segons del guanyador, mentre que Àngel Casals ha fet tercer.

A TT91-80cc, Manuel Cruz (15:51) s’ha endut una contundent victòria amb més de 5 minuts de marge sobre el segon classificat, Damaso Muniente.

Molt més renyida ha estat la categoria TT91-125cc, on Gabriel Gutiérrez (14:36) ha vençut per un mínim marge de 8 dècimes sobre Miquel Font, que ha fet segon. Josep Maria Ramon ha completat el tercer calaix del podi.

De la nodrida categoria TT91-Superior n’ha sortit vencedor Miguel Ángel Boet (13:39). Ricard Martínez i Héctor Pla, per aquest ordre, han completat el top 3 de la categoria.

Finalment, pel que fa a la categoria TT EVO, Jordi Casas ha completat la prova de Maçanet de la Selva amb un registre final de 13:27. El podi l’han completat Joan Rubiralta i Juan Garcia, segon i tercer, respectivament.

La Finca Ansies, a Odèn, Lleida, serà la seu de la propera prova del Campionat de Catalunya d’Enduret i la Copa Catalana d’Enduro Clàssiques. La cursa tindrà lloc el 25 de maig, a càrrec del Club Esportiu Massoni Sport.

Les millors imatges de la jornada al Flickr de la FCM.

Entrada similar