LA LLIGA CATALANA OMPLE EL CIRCUIT D’AMPOSTA

La Lliga Catalana Interprovincial de Motocròs de Nens i Grans ha celebrat la primera cursa de la temporada al circuit Oriola Parc d’Amposta.

La primera cita del curs s’ha dividit en dos dies. El dissabte va ser el torn per als més petits, mentre que el diumenge s’han disputat totes les mànegues corresponents a les categories dels adults.

La jornada de tots dos dies ha estat marcada per un temps totalment primaveral, que ha permès gaudir d’un bon motocròs a Terres de l’Ebre.

Coincidint amb la celebració de la primera prova puntuable del Campionat Territorial de Tarragona, la FCM ha aprofitat per fer el lliurament de premis d’aquest certamen, corresponent a la temporada 2023, que ha congregat un bon nombre de premiats.

Pel que fa als resultats del cap de setmana, el dissabte es van disputar les mànegues de les categories Cadet, Juvenil, MX65 i MX50 amb pràcticament 80 participants.

Jordi Vilarnau va ser el protagonista de la categoria MX85 Cadet. El pilot del Roccos Ranch va pujar a l’esglaó més alt del podi després de dues mànegues molt ajustades amb el segon classificat, Nil Pérez. Tots dos pilots es van repartir la primera i segona posició en totes dues mànegues, tot i que la combinació de resultats va afavorir els interessos de Vilarnau, que finalment es va endur la primera posició. Nil Pérez i Èric Rubio van completar, per aquest ordre, els calaixos del podi.

Menys emoció hi va haver en la categoria MX85 Juvenil, on Pau Sabaté va dominar les dues mànegues disputades a l’Oriola Parc. Amb el doble triomf, Sabaté es va enfilar fins al primer calaix del podi, on el van acompanyar Roc Gómez, segon amb 36 punts, i Vincent Carbonell, tercer amb 33 punts.

Pel que fa a la categoria MX65-A, Magaziienko va endur-se una ajustada victòria per davant de Pol Batlles. El pilot ucraïnès i el català van intercanviar-se la primera i tercera posició en cadascuna de les dues mànegues. La combinació de resultats va afavorir Magaziienko, que gràcies a la victòria a la segona mànega va aconseguir pujar a l’esglaó més alt del podi. Pol Batlles i Marc Garcia, per aquest ordre, van completar els calaixos del podi.

D’altra banda, a MX65 B, Eleu Jose va acaparar el protagonisme de la cursa després d’imposar-se en les dues mànegues disputades. Al podi el van acompanyar Raül Serrano, segon amb 36 punts, i Òscar Martínez, tercer amb 29 punts.

Finalment, pel que fa a la categoria dels més petits, MX50, Arik Lázaro va protagonitzar una gran actuació que el va permetre guanyar les dues mànegues de la jornada. El corredor del Moto Club Segre va encapçalar el podi seguit de Enzo Outon, segon amb 40 punts, i Jordi Martínez, tercer amb 27 punts.

Pel que fa a la Lliga Interprovincial de Motocròs de grans, celebrada aquest diumenge, 17 març, Gorka Gardoy s’ha endut el triomf d ela categoria MX Júnior. El pilot del Moto Club Segre ha dominat les dues mànegues per davant de Roger Ponsa i Biel Pons, que han finalitzat la prova completant el podi amb els mateixos punts: 31.

A MX Sènior, José Luís Daudén i Ferran Ferré han estat els encarregats de posar emoció a la jornada. Tots dos pilots han finalitzat la cursa amb els mateixos punts, 45, repartint-se d’aquesta manera la primera i segona posició en cadascuna de les mànegues. La combinació de resultats ha afavorit els interessos de Daudén, que finalment s’ha enfilat fins al primer esglaó del podi. Ferré i Daniel Garralón han completat les posicions d’honor.

D’altra banda, els pilots més destacats de la categoria MX+35 han estat Carlos Torres i Juan Manuel Cuenca. Tots dos pilots han finalitzat la prova al circuit d’Amposta amb els mateixos punts: 45. Gràcies a la combinació de resultats, Torres s’ha adjudicat la primera posició, seguit de Cuenca i Àngel Davins, que ha completat el top 3 de la categoria.

El vencedor de MX+45 ha estat el pilot del Moto Club Segre, Pere Mas, guanyador de les dues mànegues de la jornada. Al podi l’han acompanyat Juan Bautista Nolla, segon amb 40 punts, i Joan Ramon Ribelles, tercer amb 27 punts.

Joan Torrente no ha tingut rival a MX+55, on ha aconseguit creuar la bandera de quadres en primera posició en totes dues mànegues. El podi l’han completat Jordi Redon i Rafael Bagur, segon i tercer, respectivament.

Finalment, pel que fa a la categoria Aficionats, Dani Subirats s’ha endut la primera posició malgrat no vèncer cap de les dues mànegues. El pilot del Moto Club Amposta ha completat les dues mànegues amb una meritòria segona posició i un total de 40 punts, que finalment li han servit per enfilar-se fins al primer esglaó del podi. Abel Vidal, guanyador de la segona mànega, ha ocupat el segon calaix del podi, mentre que Adrià Bartes, vencedor del primer assalt de la jornada, ha completat el top 3 de la categoria.

Almacelles serà la seu de la segona prova de la Lliga Catalana de Motocròs, el proper 14 d’abril.