EL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ENDURO S’ESTRENA AMB MÉS DE 170 PARTICIPANTS

El Campionat de Catalunya d’Enduro 2024 ha donat el tret de sortida amb una espectacular cursa a Calders.

L’experimentat Moto Club Manresa ha estat l’encarregat d’organitzar la cursa, la qual ha reunit més de 170 pilots.

Com a novetat, la 22a edició de l’Enduro del Bages ha comptat amb les categories Aficionats i Clàssiques que malgrat no puntuar per al Campionat de Catalunya, han tingut una gran acollida.

A l’Enduro del Bages els participants han hagut de superar un ral·li força exigent de 40 km i dues especials, una de les quals de 8 km. El terreny sec a causa de la manca de pluges ha afegit dificultat en alguns trams concrets de la prova, però no ha incidit en el bon desenvolupament de la jornada esportiva.

L’únic obstacle realment complicat ha estat el pas pel riu, que ha provocat que diversos pilots pleguessin abans d’hora. De fet, els primers que han abandonat en aquest punt s’han encarregat d’ajudar la resta de pilots fins que els organitzadors han donat un pas alternatiu no tan dificultós.

Pel que fa als resultats de la jornada, David Riera ha estat el vencedor de la prova. El pilot del Moto Club Torrelles de Llobregat ha completat l’Enduro amb un temps total de 36:42. Encasellat dins la categoria Elit, Riera ha hagut de remuntar per endur-se la victòria després d’un inici fulgurant per part d’Adrià Sánchez, Jan Olivera i, especialment, Nil Rojas.

Finalment, David Riera s’ha enfilat a l’esglaó més alt del podi, seguit de Nil Rojas, segon a poc més de 6 segons, i Adrià Sánchez, que ha completat el top 3 de la prova a 7 segons i mig del guanyador.

Per categories, Riera ha encapçalat els calaixos del podi de la categoria Elit, seguit d’Adrià Sánchez i Jan Olivera.

Nil Rojas ha estat el vencedor de la categoria E-125 2 temps. Marc Truyols ha fet segon, a pràcticament 8 segons de Rojas, mentre que Pol Guerrero ha completat els calaixos d’honor a 13 segons del guanyador.

El més ràpid a Júnior Open ha estat Alejandro Ceballos (36:49) que ha tancat el top 5 scratch de la prova. Al podi l’han acompanyat Jordi Galera i Pau Conesa, segon i tercer, respectivament.

Joan Miquel Munar ha estat el guanyador en Sènior A (37:38), seguit de Sergi Conesa i Miquel Lluch.

Antoni Romero ha encapçalat el podi de la categoria Sènior B 2 Temps, després de completar les 4 especials en 26:04. El top 3 de la categoria l’han completat Edgar Riera i Roger Puig.

Pel que fa a la categoria Femenina, Maria San Miguel s’ha alçat amb la victòria després de liderar les quatre especials del dia. La pilot del Moto Club Tres Turons ha completat l’Enduro del Bages amb un registre de 27:22, més de 20 segons més ràpida que la segona classificada, Mireia Rabionet. El tercer calaix d’honor de la categoria Femenina l’ha completat Clàudia Duocastella, mentre que Judit Solà s’ha quedat a les portes del podi

David Adrià (25:36) ha estat el més ràpid de la categoria Sènior B 4 Temps, seguit d’Èric Garcia i Alexandre Guerra.

A Júnior Trofeu el triomf ha estat per a Guillem Inglés (25:48). Al podi l’han acompanyat Oleguer Viusà i Albert Arranz.

Jose López (27:03) ha encapçalat els calaixos del podi de la categoria Sènior C 2 Temps, seguit de Marc Vilarrubia i Manuel Soto.

A Sènior C 4 Temps la victòria ha anat a parar a mans d’Albert Cardona (26:15), seguit de Lluís Bustos i Juan Gost.

David Serra (26:19) ha estat el protagonista de la categoria Màster 45. El top 3 de la categoria l’han completat Jordi Tugues i Albert Esteban.

A Màster 55, Josep Marsal (27:14) ha dominat la prova de dalt a baix. Al podi l’han acompanyat Carlos López i Juan Carlos Riera.

Finalment, pel que fa a les categories no puntuables, Aficionats i Clàssiques, destacar els bons registres de Roger Casas (27:58) en categoria Aficionats, i de Xavier Castey (27:50) en categoria Clàssiques.

La comarca del Solsonès acollirà, el proper 26 de maig, la segona prova del Campionat de Catalunya d’Enduro 2024.

CLASSIFICACIÓ SCRATCH

Entrada similar