DEFUNCIÓ D´ANDREU RABASA

Pilar fonamental de derbi.

Andreu Rabasa (1931-2022) ha mort als 91 anys, després d´una vida dedicada al món de la moto. Va ser fill de Simeó Rabasa, fundador de Rabasa Derbi, i durant la seva extensa trajectòria va contribuir de manera directa que la marca creixés i es consolidés. Va ser president de la companyia entre 1988 i 2000, any en què va ser nomenat president d´honor.

En l’aspecte esportiu, Andreu Rabasa va ser l’artífex de l’entrada de Derbi al Mundial de Velocitat el 1967 i figura clau en el fitxatge d’Ángel Nieto i dels seus múltiples èxits amb la marca. Però també va vetllar per l´estabilitat econòmica de la fàbrica recolzant la producció quan va arribar la crisi el 1972 i deixant de banda les grans partides pressupostàries que suposaven les carreres, per salvaguardar l´empresa. Tot i això, Derbi mai va deixar la competició del tot estant present als campionats d´Espanya fins que la casa decidís tornar al Mundial el 1984 amb Jorge Martínez “Aspar” i Santiago Herreros.

El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi. També va ser condecorat amb la Medalla d´Or del Mèrit Esportiu de la Federació Motociclista Espanyola, la Insígnia d´Or de la Federació Catalana de Motociclisme i la Clau de Barcelona.

Descansi en pau.

Entrada similar