EL TROFEU CATALÀ DE MOTOTURISME ARRANCA LA TEMPORADA AMB UNA “ÈPICA” 100 COLLS

Aquest passat cap de setmana, divendres inclòs, s’ha celebrat la primera prova del Trofeu Català de Mototurisme 2024, la 100 Colls.

La paraula que més ressonava entre els participants una vegada finalitzada la prova va ser “èpica”, i és que realment va ser molt dura. La climatologia adversa, amb pluja i neu al Pirineu, acompanyada de boira i vent per tot el territori, es va convertir en un repte dins d’un repte per demostrar que només els motoristes més exigents podien superar-lo. I molts ho van fer, però assolir el nivell Màster en qualsevol de les seves categories estava realment «car».

En aquesta intensa 100Colls, es van viure moments espectaculars de tensió, abatiment i eufòria a parts iguals. Mentre es coronaven cims, un darrere l’altre sota la pluja, de sobte la neu impedia arribar a conquerir el coll a pocs quilòmetres més enllà. Tots van viure la seva gesta particular i, malgrat les múltiples adversitats, les van superar amb èxit.

Tot i que té una forta empremta competitiva, la 100Colls no és per res una cursa: Cada participant planteja una estratègia per culminar els colls proposats per tota la geografia catalana, res més que una àrea de 35.000 km2, i disposen de tot el cap de setmana per recórrer-los . La planificació és fonamental, per això els participants reben un mapa amb els passos suggerits un mes abans de la sortida, i així comencen a planejar la seva ruta ideal al costat dels seus companys d’equip i amics davant d’un cafè o una cervesa.

Pel que fa als resultats de la 100 Colls, puntuable per al Trofeu Català de Mototurisme 2024, en categoria Open, Lluís Penya i Lídia Cervantes s’han imposat amb 14 punts. El segon calaix de podi l’han compartit Òscar Pérez de Lara, vicepresident de la FCM, i Ferran Sacristan, amb 12 punts cadascun, mentre que el top 3 l’han completat Jordi Soler i Martí Delmases, empatats a 11 punts.

Pel que fa a la categoria Femenina, Lídia Cervantes ha fet primera, per davant de Montserrat Marieges, mentre que Tato Prat, president de la FCM, s’ha imposat en la categoria Clàssiques.

Declaracions Òscar Pérez de Lara:

“Un Repte assolit! Han estat 2.246 Km des de la sortida de casa, el divendres a les 8h direcció al Mont-Caro, fins diumenge tornar a casa a les 18h.

Aquests 3 dies de moto l’objectiu era puntuar el màxim possible per assolir estar dins del Top 10. Únicament he realitzat les parades necessàries per fer gasolina i estirar una mica les cames.

62 ports de muntanya realitzats en les pitjors condicions meteorològiques. Moltes hores de fred, humitat, ulleres entelades, peus i mans tot el dia molls; puc dir que el 75% de la ruta escollida va ser amb pluja, boira, boira intensa i també neu entre els ports d’Envalira i Porte-Puymorens.

Finalment, assolida la segona posició general i primer individual, era el tercer any que participava i sabia que érem casi 300 motards lluitant per estar al davant. Felicitar a tots el participants i a l’equip guanyador.

Un cap de setmana difícil de oblidar.”

Classificació 100 Colls.

Classificació TCM

PEÑA SOLÉ, LLUÍS14Open
CERVANTES GARCIA, LÍDIA14OpenFemenina
PEREZ DE LARA BRUGUERAS, OSCAR12Open
SACRISTAN PAMIES, FERRAN12Open
SOLER PUJOL, JORDI11Open
DALMASES ARNELLA, MARTI11Open
PRAT LEBRERO, SALVADOR10Clàssiques 
ROSELLO CUSCO, JOSEP LLUIS10Open
MARIEGES VIA, MONTSERRAT10OpenFemenina
RODRIGUEZ LLAO, JOAN10Open
MILIA CINTAS, ALBERT10Open
TOLDRA MARTI, GERARD9Open
LLORET FREIXA, JOSEP8Open
MONTAGUT SALA, SALVADOR8Open
NOGUERA JANE, XAVI6Open
LAOSA MARTIN, JAVIER6Open
FUSTER LÓPEZ, DANIEL5Open

LES MILLORS IMATGES DE LA 100 COLLS.

Entrada similar