PIERA ACULL AMB ÈXIT LA 3a CURSA DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TRIAL DE NENS

El FCM Campionat de Catalunya de Trial de Nens 2024 ha celebrat la tercera cursa puntuable de la temporada a la localitat barcelonina de Piera, bressol del millor pilot de la història de l’especialitat, el pilot del Repsol-HRC Toni Bou, 34 vegades campió del món. 

Tradicionalment, el Trial de Nens de Piera és la cita inaugural del campionat, però enguany el Moto Club Piera Scan Team ha preferit endarrerir-lo unes setmanes per preparar l’Àrea de Trial Can Mata i brindar un trial molt complert i tècnic.

La prova ha agradat molt als participants, malgrat els nombrosos tolls d’aigua i el fang que dificultaven el recorregut per culpa de la pluja caiguda durant el matí i la tarda de dissabte.

Sense anar més lluny, els gairebé 40 pilots que hi han pres part, d’entre 4 i 16 anys, s’han enfrontat a un total de 6 zones –dos menys de l’habitual–, majoritàriament de roca i terra, amb diferents nivells de dificultat, segons l’edat i la categoria.

Pel que fa als resultats de la jornada, Nico Rodríguez, amb només 9 punts, ha estat el vencedor de la categoria Promo. El pilot del Moto Club Piera Scan Team s’ha imposat al seu company de club, Lluc Gómez, qui amb 28 punts ha ocupat el segon esglaó del podi del nivell amb major dificultat del campionat. Silvestre Ginferrer, l’encara líder i guanyador de les dues primeres curses, ha tancat el Top3 amb 37 punts.

El protagonista de la nodrida categoria Base ha estat un altre vegada Pau Giralt. Tercer triomf en tres curses per al pilot d’Almenar, que ha completat en aquesta ocasió les tres voltes obligatòries amb només 2 punts. El pilot del Club Esportiu Circuit El Terré d’Almenar ha encapçalat els calaixos del podi on l’han acompanyat, novament, la seva companya Queralt Fontdevila, segona amb 5 punts, i Jordi Sala, tercer amb 6 punts.

Per la seva banda, el txec Renars Starcev, ha estat el primer classificat de la categoria Aleví+8 Benzina. Amb tan sols 5 punts, Starcev, també del Moto Club Piera Scan Team, s’ha endut el triomf per davant de Marc Colom i d’Aleix Alcón, segon i tercer, amb 19 i 20 punts, respectivament. Alcón, guanyador de les curses de Constantí i Els Alfacs, segueix liderant la classificació general provisional.

A Aleví+8 Elèctrica, les tres primeres posicions han estat per Sergio Garrido, primer amb 22 punts, Ton Carbó, segon amb 37 punts i nou líder de la categoria, i Quim Ruiz, tercer amb 46 punts.

Màxima igualtat a la categoria Aleví, on Pol Alves s’ha estrenat com a guanyador aquesta temporada. El pilot del Motor Club Micorella s’ha endut la victòria després de sumar només 8 punts al final de les dues voltes reglamentàries. Adrià Carrasco i Pol Pons, amb 10 i 11 punts cadascú, han completat els calaixos del podi. Nil Torrentalle, quart, també ha acabat amb 11 punts.

Pel que fa als més menuts, encasellats dins la categoria Iniciació, Sergi Mayol s’ha emportat un altre cop la victòria després de completar el Trial de Nens de Piera amb 11 punts per refermar una mica més el seu lideratge. El seu principal perseguidor a la classificació, Jesús Hernández, en canvi, ha acabat la cursa en la segona posició, just per davant de l’Àlex Ortiz, tercer amb 46 punts.

Finalment, fins a 9 pilots han participat a la categoria Oberta, on cal destacar algunes actuacions, com les de Nil Domínguez, Genís Forns o Paula Fernández.

La localitat lleidatana d’Almenar serà la seu de la quarta cursa del Campionat de Catalunya de Trial de Nens 2024, el proper diumenge 28 d’abril, amb el Club Esportiu Circuit El Terré d’Almenar com a organitzador.

Entrada similar