ÀLEX ESTEBAN I IKER MUÑOZ, PRIMERS CAMPIONS DE CATALUNYA D’ENDURET 2024 A LA FLORESTA

El MotoValley Offroad Park de La Floresta, a Lleida, ha acollit aquest passat cap de setmana dues de les principals competicions d’off-road del país: la Copa Catalana d’Enduret i la Copa Catalana de Trams d’Enduro.

El Club Esportiu Massoni Sport ha estat l’encarregat d’organitzar totes dues proves, que han comptat amb una alta participació a La Finca Ansies, a Odèn, Lleida.

Dissabte va ser el torn dels joves pilots de l’Enduret, que van disputar la sisena -i penúltima- cursa puntuable de la temporada. Inicialment programada per a finals de maig, la pluja i el fang van obligar a ajornar la prova, que finalment s’ha pogut celebrar aquest mes d’octubre. Tant la pluja com el fang han tornat a aparèixer, aquesta vegada de forma testimonial, tot i que han convertit l’enduret en un dels més espectaculars i emocionants de la temporada.

El recorregut dissenyat pel club organitzador ha comptat amb dues especials cronometrades i un enllaç. Les categories de menor cilindrada (E65, Fèmines Infantil, E50 i Oberta) han completat tres voltes, mentre que les categories superiors (E125, E85 Cadet, E85 Juvenil i Fèmines Superior) han fet un total de quatre passades, totes puntuables per a la classificació.

La penúltima prova del curs ha coronat els dos primers campions de Catalunya d’Enduret: Àlex Esteban, en 65cc, i Iker Muñoz, en 50cc.

Esteban, amb un ple de triomfs aquesta temporada, ha posat la cirereta al pastís amb una nova victòria a l’Enduret de La Floresta, on ara sí ha pogut celebrat de manera matemàtica el títol de campió. Amb un temps total de 16:35, Àlex s’ha enfilat novament al primer esglaó del podi. Malgrat els esforços, Àlex Gutiérrez (16:51) s’ha quedat a 16 segons del guanyador, sumant, això sí, el seu tercer podi de la temporada. Juanjo Montoya (16:58) ha completat les posicions d’honor.

D’altra banda, l’altre campió de la jornada a La Floresta ha estat Iker Muñoz, en 50cc. Muñoz, que igual que Àlex Esteban comptava per victòries totes les curses disputades aquesta temporada, ha estat novament el millor  amb un temps de 18:37, per davant de Ton Vilagines (22:22) i Hidalgo Arles (23:43), segon i tercer, respectivament.

Pel que fa a la categoria Sots16, l’actual líder, Ramon Godino, ha marcat els millors temps del dia. El pilot de Beta Trueba ha sumat el seu quart triomf de l’any amb un registre total de 19:01, mig minut per davant de José Manuel Pellicer (19:31), que ha fet segon. El podi l’ha completat novament Santiago Hernández (19:40).

Godino, que lidera la general amb 10 punts de marge sobre el segon classificat, no podrà participar en la darrera prova del certamen, ja que coincideix amb la ronda final del Campionat del Món de Hard Enduro 2024, on també competeix. Això obre la porta a Pellicer i Santiago Hernández per lluitar pel títol de la categoria el proper 27 d’octubre a Navarcles, seu de l’última prova del certamen.

En la categoria 85cc Cadet, Aran López ha encapçalat el podi amb un temps de 20:53, només 2 segons per davant d’Èric Rubio (20:55). Èric Suazo (22:09) ha completat les posicions d’honor, a 1 minut i 16 segons del guanyador.

Amb només 37,5 punts en joc, Rubio es troba a només 2 punts de López, mentre que Suazo, tercer, també manté opcions.

A 85cc Juvenil, Èric Wic (20:27) ha aconseguit la seva quarta victòria de la temporada –la tercera consecutiva– gràcies a una gran actuació al MotoValley Offroad Park de La Floresta. El pilot del Moto Club Tres Turons ha superat amb solvència Nil Masó (20:36), que ha acabat segon, amb un marge de 9 segons. Aitor Pla (21:56) ha completat el podi amb un temps de 21:56.

Wic lidera ara amb 13 punts d’avantatge sobre Masó.

En la categoria Femení Superior, Adela Godino ha estat la gran dominadora de la jornada, assegurant-se la victòria amb un temps de 22:33. Carla Grifell i Irene Conesa han completat el podi en segona i tercera posició, respectivament.

Finalment, en la categoria Femenina Infantil, Isona Colomer ha aconseguit el seu tercer triomf de l’any amb un fantàstic temps de 20:17, després de fer segona a Blancafort. Amb aquest resultat, té el títol a tocar. Victòria Tomàs (21:00) ha acabat segona i Ivet Pérez (21:10), tercera.

La darrera cita del Campionat de Catalunya d’Enduret 2024 tindrà lloc el proper 27 d’octubre a Navarcles, Barcelona, on novament compartirà escenari amb la Copa Catalana d’Enduro Clàssiques.

ENDURET de la FLORESTA 2 2024

LES MILLORS IMATGES DE LA JORNADA, AL FLICKR DE LA FCM

Entrada similar