MÓRA D’EBRE DONA EL TRET DE SORTIDA DEL CATALÀ DE PROMOVELOCITAT I SUPERMOTARD

El circuit de Móra d’Ebre ha acollit aquest passat diumenge, 25 de febrer, la cita inaugural de la temporada de la Copa Catalana de Promovelocitat i Trofeu Català de Supermotard, en una jornada marcada per la inestabilitat meteorològica.

El traçat riberenc ha reunit un total de 38 pilots que han participat en les diverses categories convocades: PromoRACC1, PromoRACC2, PromoRACC3, PromoRACC-E, la tornada del Supermotard Road i el debut oficial de la nova categoria reina de la promovelocitat, la PromoRACC GP2 amb les Ohvale GP2 190cc.

La prova organitzada pel Moto Club Circuit Móra d´Ebre ha tingut com a principal protagonista de la classe reina al pilot xinès, Shengbo Sun. El participant del Rocco’S Ranch Moto Club ha confirmat les seves bones sensacions amb la victòria a les dues mànegues disputades.

La primera mànega ha arrencat sense la presencia d’un dels favorits, Cesc Obiol, que no ha pogut competir al lesionar-se durant els entrenaments. Sun ha aconseguit la victòria en el primer assalt per davant d’un Izan Rodríguez que ha realitzat una bonica remuntada fins al segon lloc, amb Louis Coulom tancant el podi.

A la segona cursa, el xinés ha realitzat una brillant sortida per davant d’Àlex Remesal i Louis Coulom, tot i que al final ha mantingut una important lluita a la pista amb Izan Rodríguez a qui ha pogut vèncer, aconseguint, d’aquesta manera, un nou triomf.

Amb aquests resultats, Shengbo ha debutat a la nova categoria reina amb un total 37 punts al seu marcador, 8 per sobre d’Izan Rodríguez, segon amb 29 punts, i 14 punts respecte a Louis Coulom, que és tercer. Jose Javier Amigo i Àlex Remesal han completat el top 5.

A PromoRacc 1, Izan Santos ha perdut la pole a la sortida, situant-se tercer per darrere de Florian François i Marcos Vinagre. El francès ha aconseguit escapar-se en solitari, imposant un ritme inabastable per a la resta de pilots. D’aquesta manera, François s’ha alçat amb la victòria en la primera mànega, per davant de Marcos Vinagre i Bryan Gutiérrez, que han començat la temporada pujant al podi.

A la mànega de la tarda, el grup format per Florian François, Bryan Gutiérrez, Alex Pérez i Ferran Martínez ha encapçalat la carrera durant les primeres voltes, però Martínez, poc després ha patit una caiguda sense conseqüències. Gutiérrez, que s’escapava al final, ha aconseguit el triomf després d’un fort mà a mà amb Pérez i François.

Un cop finalitzada la prova, Bryan Gutiérrez domina la general amb 32 punts, seguit de prop per François Florian, que es segon amb 28 punts. D’altra banda, Àlex Pérez és tercer amb 23 punts, un més que Marcos Vinagre, que és quart. Completa el top 5 Daniel Uroz amb 14 punts.

Pel que fa a la categoria PromoRacc2, Santiago Iglesias ha sigut el protagonista. Durant la primera màniga s’ha escapat en solitari amb cinc segons d’avantatge davant Marc Soles. El pilot asturià ha aconseguit el primer triomf de l’any, mentre que Izan Martínez sorprenia a la recta final, situant-se en el segon lloc per davant de Soles. A la segona mànega, Iglesias ha imposat el seu ritme per davant Martínez i Soles.

Celebrada la primera cursa a Móra d’Ebre, Santiago Iglesias és líder en solitari de PromoRACC2 amb 37 punts, seguit d’Izan Martínez i Marc Soles.

El campionat de PromoRacc 3 ha donat el tret de sortida amb el domini absolut de Leo Middelmann, que ha començat la temporada amb dues victòries. A la primera mànega ha estat capaç de superar Aleix Jové i Luca Castro amb 13 segons de marge. A la segona mànega del dia poc o res ha canviat, i el pilot del Club Esportiu Circuit d’Alcarràs ha repetit la mateixa estratègia de cursa, finalitzant primer per davant d’Hugo Urbano i Aleix Jové.

El pilot de Binéfar és el nou líder en solitari de la categoria amb 37 punts, per davant d’un Hugo Urbano que és segon amb 26 punts, un més que Aleix Jové. Completen el top 5 Spaeth Andrea i Luca Castro.

A la categoria elèctrica de PromoRACC-E 6.0, Aleix Jové i Hugo Urbano s’han repartit les victòries en dues mànegues molt batallades fins al final. Respecte a PromoRacc-E 2.5, Max Gálvez ha sigut el clar dominador aconseguint les dues victòries de la jornada.

Finalment, pel que fa al Trofeu Català de Supermotard, Antoni Moya i Eduard Betrian han dominat els primers compassos de la primera mànega. Finalment, el pilot del Moto Club Igualada s’ha fet amb el primer lloc només 287 mil·lèsimes per davant de Betrian, i amb Santiago Simo completant el podi. A la segona cursa, Simo, Betrian i Moya han mantingut un fort cos a cos, on finalment Simo ha aconseguit la victòria.

La propera cursa de la Copa Catalana de Promovelocitat i Trofeu Català de Supermotard se celebrarà al circuit d’Osona el cap de setmana del 10 de març.

CLASSIFICACIONS CURSA

Entrada similar