CAMPOY GUANYA ELS 2 DIES DE TRIAL CLÀSSIQUES DEL GALL 2024

Manel Campoy s’ha endut la victòria dels 2 Dies Trial del Gall Clàssiques 2024. Miquel Cirera i Michel Kaufmann han completat el podi de la categoria Trialers. Antoni Ramonet ha estat el millor al nivell Experts per davant de Jordi Gómez.

El Ripoll Motor Club ha aprofitat l’organització de la darrera cita del Campionat del Món de TrialGP 2024, que enguany celebra el seu 50è aniversari, així com la disputa de la tercera edició del FIM Trial Vintage Trophy, el Mundial de l’especialitat per a motos clàssiques, per celebrar una edició molt especial del mític Trial del Gall: els 2 Dies Trial del Gall Clàssiques.

La cursa, tot i que no era puntuable per cap competició oficial, ha ofert als participants l’oportunitat única de seguir el mateix recorregut i afrontar les mateixes 12 zones que el Mundial de Trial Vintage. Les sis primeres, al sector dels Tres Plans, i les cinc següents al tram conegut com La Garona. Totes elles naturals i ubicades a l’Àrea de Trial de l’Obaga del Catllar. La dotzena i darrera, del tipus indoor i enclavada al ben mig de Ripoll, just davant de l’Ajuntament de la capital ripollesa.

Les categories convocades, Trialers (nivell Verd) i Experts (Nivell Blau).

La classificació final de la prova, per cert, s’ha fet mitjançant el sumatori dels resultats obtinguts durant els dos dies de competició.

El guanyador dels 2 Dies Trial del Gall Clàssiques 2024 a la categoria amb més participants, Trialers, ha estat Manel Campoy, després de ser el millor tant divendres com dissabte al manillar d’una Bultaco. El primer dia només va sumar 15 punts, mentre que l’endemà en va penalitzar 5. La segona posició ha estat per Miquel Cirera i la seva Montesa. L’ex-pilot mundialista i ex-cap d’equip del Repsol HRC va penalitzar 11 punts dissabte i també 11 punts diumenge. També amb Montesa, Michel Kaufmann ha pujat al darrer calaix després d’atresorar 22 i 13 punts al llarg dels dos dies de competició.

A Experts, el preuat gall se l’ha emportat Antoni Ramonet. El dues vegades Campió d’Espanya de Trial a la categoria Veterans va regnar divendres amb un total de 63 punts. Dissabte, en canvi, es va tornar a endur la victòria amb claredat però amb només 23 punts a la seva targeta. Jordi Gómez i la seva SWM, l’han acompanyat al següent esglaó del podi amb 82 i 49 punts, respectivament.