ZONA PRIVADA

LLICÈNCIES / INFORMACIÓ

Informació

TIPUS DE LLICÈNCIES

Totes les llicències són valides durant l´any en curs i caduquen el 31 de desembre.

Llicència Homologada: vàlida per participar en tot tipus de curses que se celebrin arreu de l´Estat Espanyol, excepte curses puntuables per a Campionats d’àmbit superior al Campionat d´Espanya.

També es podrà participar en jornades d’entrenament, cursets o colònies en tots aquells circuits homologats per la FCM (llista a la web de la FCM) o per les Federacions territorials corresponents. Si el circuit es troba fora de Catalunya hauràs d´escollir l´opció "Circuits fora Catalunya" i indicar el nom del circuit i la població on es troba dins el quadrat d´observacions.

Es recorda que és obligatori inscriure´s als entrenaments, cursos i colònies federades, a través de la zona privada del pilot.

Utilitza l´APP de la FCM per resgistrar-te i visualitzar la teva Llicència.

- Cobertura adults i menors amb ALLIANZ SEGUROS.

La presentació del comunicat d´accidents implica la PROHIBICIÓ de participar en qualsevol competició o entrenament fins a rebre l´ALTA MÈDICA ESPORTIVA.

- En cas d´accident s´ha de notificar a l´asseguradora i a la FCM 934151184.

Llicència Catalana: vàlida per participar en curses que se celebrin arreu de Catalunya excepte les curses puntuables per a Campionats d’Espanya o campionats d’àmbit superior.

També es podrà participar en jornades d’entrenament, cursets o colònies, d´arreu de l´Estat Espanyol, sempre que sigui en circuits o àrees de motor homologats per la FCM (llista a la web de la FCM) o per les Federacions territorials corresponents. Si el circuit es troba fora de Catalunya hauràs d´escollir l´opció "Circuits fora Catalunya" i indicar el nom del circuit i la població on es troba dins el quadrat d´observacions.

Es recorda que és obligatori inscriure´s als entrenaments, cursos i colònies federades, a través de la zona privada del pilot.

Utilitza l´APP de la FCM per resgistrar-te i visualitzar la teva Llicència.

- Cobertura adults i menors amb ALLIANZ SEGUROS.

La presentació del comunicat d´accidents implica la PROHIBICIÓ de participar en qualsevol competició o entrenament fins a rebre l´ALTA MÈDICA ESPORTIVA.

- En cas d´accident s´ha de notificar a l´asseguradora i a la FCM 934151184.

Social Catalana:  Vàlida per participar en curses federades NO puntuables per als Campionats de Catalunya NI per les Copes Catalanes. Així doncs, servirà per participar en Trofeus, Lligues i Campionats Provincials organitzats per la FCM dins de l’àmbit territorial català, així com també per participar en jornades d’entrenament en els circuits homologats per la FCM (llista a la web de la FCM). 

La Social catalana només podrà ser tramitada per pilots més grans de 16 anys o que compleixin aquesta edat durant l’any en curs.

La llicència Social Catalana no serà vàlida per participar en curses de velocitat en circuit gran encara que la cursa sigui d’àmbit social.

També es podrà participar en jornades d’entrenament, cursets o colònies en tots aquells circuits homologats per la FCM (llista a la web de la FCM).

Es recorda que és obligatori inscriure´s als entrenaments, cursos i colònies federades, a través de la zona privada del pilot.

Utilitza l´APP de la FCM per resgistrar-te i visualitzar la teva Llicència.

- Cobertura amb ALLIANZ SEGUROS.

La presentació del comunicat d´accidents implica la PROHIBICIÓ de participar en qualsevol competició o entrenament fins a rebre l´ALTA MÈDICA ESPORTIVA.

Qualsevol de les dues llicències 2022 a més de la social catalana es podran tramitar el mateix dia de l’activitat excepte les llicències de menors d’edat o dels majors de 64 anys, que han de ser validades prèviament per la Federació. La llicència s’ha d’haver tramitat a través de la pàgina web de la federació abans de l’inici de la cursa. En cas contrari, el pilot no estarà cobert per l’assegurança inclosa en la llicència en cas d’accident. Si aquesta tramitació no es pogués realitzar el mateix dia de la cursa, en cap circumstància podrà ser atribuït a la Federació.

Si la llicència és només per una prova se seguirà el mateix sistema.

Cal tenir en compte que les dades del pilot sempre s´han d´introduir abans de l´inici de l´activitat.

Llicència Catalana d’ENTRENAMENT d’un dia:

Tarifes segons especialitat:

  • Llicència d’un dia entrenament Trial: 12€
  • Llicència d’un dia entrenament Minivelocitat: 12€
  • Llicència d’un dia entrenament Motocròs i Enduro: 18€
  • Llicència d’un dia entrenament Velocitat: 24€

El funcionament per tramitar la Llicència d’entrenament d’un dia serà igual que al de qualsevol altra llicència, a través de la Zona Privada i mitjançant TPV.

LA LLICÈNCIA D´ENTRENAMENT D´UN DIA S´HAURÀ DE TRAMITAR EL MATEIX DIA DE L´ENTRENAMENT.

Passos a seguir:

  • Si el pilot no ha tingut mai llicència, haurà de registrar-se a la web de la FCM.
  • Un cop registrat, accedir a la zona privada i seleccionar Nova Llicència 2022 / àmbit Catalana / escollir categoria entre les diferents modalitats d’entrenament d’1 dia (Trial, Minivelocitat, Enduro, Motocròs o Velocitat).
  • Fer el pagament corresponent.
  • Inscripció obligatòria a l’entrenament (seleccionar dia i circuit).

REPRESENTANT PILOT MENOR (Seguiran vigents les credencials tramitades amb anterioritat)

Aquesta credencial es tramitarà a través de la web de la FCM, mitjançant la zona privada del major d’edat que faci les funcions de tutor del pilot menor de 16 anys.

El tutor serà l’únic interlocutor vàlid amb els oficials i/o organitzadors durant el transcurs de les curses. Tanmateix, serà el responsable del comportament del pilot i dels seus acompanyants.

La credencial de Representant Pilot Menor la podran tramitar totes les persones que actuaran de tutor del menor al llarg de la temporada. 

A l’hora de fer les inscripcions serà imprescindible indicar qui actuarà de tutor en aquella cursa, mitjançant l’apartat corresponent. Si no s’indica el tutor, no es podrà realitzar la inscripció. L’organització comprovarà la identitat del tutor en el transcurs de les verificacions administratives, ja que al llistat d’inscrits que facilitarà la FCM ja hi constarà el tutor “inscrit”.

El tutor del pilot menor haurà de dur l’acreditació de manera visible en el transcurs de la cursa.

Passos a seguir:

1- Si no has estat mai federat, hauràs de registrar-te a la web de la FCM.

2- Accedir a la Zona Privada de la web de la FCM.

3- Seleccionar Nova Llicència 2022 / Tipus: Club / Àmbit: Catalana / Categoria: Representant Pilot Menor.

4- El cost de la credencial de tutor és de 5.

Aquesta credencial no té cap assegurança associada. 

TRAMITACIÓ DE LA LLICÈNCIA PER INTERNET

És la primera vegada que et treus la llicència?

Situa’t sobre la icona “Zona privada” que trobaràs dalt a la dreta de la pàgina web de la FCM i, sense pitjar el botó del ratolí, s’obrirà una pestanya on posa “Donar-se d’alta com federat”, clica-hi.

A continuació apareixerà un formulari que hauràs d’omplir; un cop l’hagis omplert, el guardes.

Vés a l’apartat “Zona privada” i pitja Categoria federat, Usuari el teu DNI i contrasenya, si no saps la contrasenya, pots sol·licitar-la posant-te en contacte amb la Federació Catalana de Motociclisme, mitjançant l´adreça fcm@fcm.cat.

Un cop has entrat, trobaràs “Les meves dades personals”, “Nova llicència” A “Les meves dades personals” podràs modificar totes les teves dades i la teva contrasenya d’accés a aquest espai.

Entrant a l’apartat “Nova llicència”, podràs sol·licitar la llicència de l’any en curs. Hauràs d’omplir tots els camps necessaris, oberts en aquesta primera pantalla. Un cop omplerts, pitjant el botó “continuar”, us sortirà en pantalla un resum de la llicència sol·licitada. Si hi esteu d’acord, tornant a pitjar el botó “continuar” es mostrarà una pantalla per iniciar el tràmit de pagament pel qual serà imprescindible disposar d’una targeta de crèdit.

Un cop finalitzat el pagament correctament, rebràs una notificació al teu correu electrònic indicant que la llicència s´ha trimitat correctament, o bé que està pendent de documentació. 

A “Consultar l’històric d’inscripcions” tindràs l’opció de consultar l’històric de les proves que has participat durant la temporada.

UNA VEGADA TRAMITADA LA LLICÈNCIA, L’USUARI TINDRÀ UN TERMINI MÀXIM DE 48 HORES PER DEMANAR LA SEVA ANUL·LACIÓ, SEMPRE I QUAN NO S´HAGI UTILITZAT.

A PARTIR DEL 2018 TOTES LES LLICÈNCIES SERAN DIGITALS. Podeu tramitar-les a través de la vostra zona privada, ja sigui des de la web FCM o bé la nova APP FCM. Des de qualsevol d´aquestes dues plataformes podreu imprimir les Llicències.


¿Has tingut llicència anteriorment?

Selecciona la categoria FEDERAT a la ZONA PRIVADA i emplena els camps amb el teu DNI i contrasenya. Si no saps la contrasenya, pots sol·licitar-la clicant l´enllaç "he oblidat la meva contrasenya" o posant-te en contacte amb la Federació Catalana de Motociclisme, a través del correu electrònic fcm@fcm.cat.

DOCUMENTACIÓ PER A LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES  
 
 

Link per al document d´Autorització de menors

Link per al document del Certificat Mèdic

 Per a visualitzar correctament els impresos, cal tenir instalat Acrobat Reader. Pot descarregar-lo gratuitament fentclick aqui.
  
  
 PILOTS MAJORS DE 18 ANYS:
* Fotocòpia Document Nacional d´Identitat o del Carnet de Conduir.

PILOTS MAJORS DE 16 ANYS I MENORS DE 18 ANYS:
* Número de la Targeta Sanitària de l’interessat. Només els nascuts l’any 2005 i 2006. Imprescindible, sense aquesta targeta no es podrà tramitar cap llicència.
* Fotocòpia Document Nacional d´Identitat.
* Autorització del pare o mare, en imprès facilitat per aquesta Federació Catalana de Motociclisme. 
(Enviar documentació a doc@fcm.cat)

PILOTS CADETS:
 Nascuts els anys 2007 i 2008 (de 14 a 15 anys)
* Número de la Targeta Sanitària de l’interessat. Imprescindible, sense aquesta targeta no es podrà tramitar cap llicència
* Fotocòpia Document Nacional d´Identitat.
* Autorització del pare o mare, en imprès facilitat per aquesta Federació Catalana de Motociclisme.
* Certificat Mèdic (on consti que és apte per practicar esport federat).
(Enviar documentació a doc@fcm.cat)

PILOTS JUVENILS:
Nascuts els anys 2009, 2010 i 2011 (de 11 a 13 anys)
* Número de la Targeta Sanitària de l’interessat. Imprescindible, sense aquesta targeta no es podrà tramitar cap llicència
* Fotocòpia Document Nacional d´Identitat.
* Autorització del pare o mare, en imprès facilitat per aquesta Federació Catalana de Motociclisme.
* Certificat Mèdic (on consti que és apte per practicar esport federat).
(Enviar documentació a doc@fcm.cat)
 
PILOTS ALEVINS:
Nascuts els anys 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016 (De 6 a 11 anys)
* Número de la Targeta Sanitària de l’interessat. Imprescindible, sense aquesta targeta no es podrà tramitar cap llicència
* Fotocòpia Document Nacional d´Identitat.
* Autorització del pare o mare, en imprès facilitat per aquesta Federació Catalana de Motociclisme.
* Certificat Mèdic (on consti que és apte per practicar esport federat).
(Enviar documentació a doc@fcm.cat)

 
PILOTS BENJAMINS:
Nascuts els anys 2016, 2017 i 2018 (De 4 a 5 anys). Llicència per entrenaments i cursets. Per competir, únicament amb motos elèctriques. 
* Número de la Targeta Sanitària de l’interessat. Imprescindible, sense aquesta targeta no es podrà tramitar cap llicència
* Fotocòpia Document Nacional d´Identitat.
* Autorització del pare o mare, en imprès facilitat per aquesta Federació Catalana de Motociclisme.
* Certificat Mèdic (on consti que és apte per practicar esport federat).
(Enviar documentació a doc@fcm.cat)

PILOTS QUE FACIN 65 ANYS DURANT L´ANY EN CURS I MÉS GRANS:
* Certificat Mèdic que acrediti les condicions físiques necessàries per la pràctica del motociclisme. (Enviar a doc@fcm.cat)

 

PREUS DE LES LLICÈNCIES 2022
 
 HOMOLOGADACATALANA
CATEGORIAPer Club (1) IndependentPer Club (2)Independent
SÈNIOR

470 €

530 €

430 €

490 €

JÚNIOR

445 €

505 €

405 €

465 €

CADET

381 €

441 €

214 €

274 €

JUVENIL

320 €

380 €

194 €

254 €

ALEVÍ

315 €

375 €

184 €

244 €

BENJAMINS (de 4 a 6 anys)  

184 €

244 €

INICIACIÓ (de 4 a 6 anys)

204 €

264 €

  
REPRESENTANT PILOT MENOR

 

 

5 €5 €
VETERÀ

470 €

530 €

  
TRIAL

310 €

370 €

280 €

340 €

1 PROVA 1 dia

105€(1ª vegada)/ 125€ (Successives)

  
1 PROVA 2 dies 

130€ (1ª vegada)/150€ (Successives)

  
1 PROVA 3 dies 

155€ (1ª vegada)/175€ (Successives)

  
1 PROVA JUNIOR i SENIOR  

95€ (1ª vegada)/ 115€ (Successives)

1 PROVA 2 dies   

115€ (1ª vegada)/ 135€ (Successives)

1 PROVA BENJAMI, ALEVI, JUVENIL, CADET  

60€ (1ª vegada)/ 80€ (Successives)

MOTO TURISME                         45 € 
ASSOCIAT REGULARITAT FCM 130 €
ACOMPANYANT 139 €
MOTXILLER 

209 € 

 
CÀRRECS OFICIALS

240 €

110 €

CO. MEDI AMBIENT / METGE

 

 
COMISSARI DE PISTA

150 €

 
HOBBY* (Només vàlida per participar en el Trofeu d´Espanya de Hard Enduro. No és vàlida per entrenar)

173 €

 
 * Llicència promocional d’iniciació dirigida exclusivament a esportistes que no hagin tingut cap tipus de llicència federativa durant els darrers 5 anys.
 
 SOCIAL CATALANA
CATEGORIAPer ClubIndependent
SOCIAL ANUAL CATALANA (3)

225 €

255 €

SOCIAL 1 DIA (+20€ per cada Llic. addicional) (4)

85 €

85 €

SOCIAL 2 DIES (+ 20€ per cada Llic. addicional) (4)

110 €

110€

 
LLICÈNCIES D´UNA PROVA

 

 LLICÈNCIA 1 PROVA ADULTS

Llicència prova d´1 dia adult (1a vegada).....95 €

Llicència prova d´1 dia adult (successives).....115 €

Llicència prova de 2 dies adult (1a vegada).....115 €

Llicència prova de 2 dies adult (successives).....135 €

Llicència prova de 3 dies adult (1a vegada).....125 €

Llicència prova de 3 dies adult (successives).....145 €

 

LLICÈNCIES 1 PROVA BENJAMI, ALEVI, JUVENIL, CADET

Llicència prova d´1 dia nens (1a vegada).....60 €

Llicència prova d´1 dia nens (successives).....80 €

Llicència prova de 2 dies nens (1a vegada).....80 €

Llicència prova de 2 dies nens (successives).....100 €

Llicència prova de 3 dies nens (1a vegada).....100 €

Llicència prova de 3 dies nens (successives).....120 €

Llicència Curset nens 1 setmana.....65 €

 

LLICÈNCIES SOCIALS

Social prova d´1 dia (1a vegada).....85 €

Social prova d´1 dia (successives)....105 €

Social prova de 2 dies (1a vegada).....110 €

Social prova de 2 dies (successives).....130 €

Social prova de 3 dies (1a vegada).....120 €

Social prova de 3 dies (successives).....140 € 

 

(1) De totes les llicències HOMOLOGADES de Pilots tramitades a aquesta Federació Catalana de Motociclisme, s’assignarà la quantitat de 7,00 € al Club de l’esmentat pilot.

(2) De totes les llicències CATALANES tramitades a aquesta Federació Catalana de Motociclisme, s’assignarà la quantitat de 8,00 € al Club de l’esmentat pilot.

(3) De totes les llicències Social Anual de Pilots tramitades a aquesta Federació Catalana de Motociclisme, s´assignarà la quantitat de 4 € al Club de l´esmentat pilot.

(4) Les llicències socials d´un dia cobriran des de les 0 hores fins a les 24 hores del mateix dia.
AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing