ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

La Fiscalia decideix arxivar la denúncia contra el president de la FCM

16/09/2010

La Fiscalia de Barcelona ha decidit arxivar la denúncia presentada pel senyor Manuel Rodríguez contra el president de la FCM, Àngel Viladoms, desmentint d´aquesta manera la informació que publicava El Mundo sobre irregularitats en la gestió del circuit Parcmotor-Castellolí.

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha decidit arxivar la denúncia presentada contra el president de la FCM, Angel Viladoms, per irregularitats en la gestió de Parcmotor Castellolí, on també s’implicava a la Secretaria d’Esport de la Generalitat.

Aquesta decisió es va fer pública el dimarts 14 de setembre per desmentir una informació divulgada el mateix dia pel diari El Mundo, que feia referència a una suposada investigació de desviament de diners a ERC des de la Secretaria d’Esports, a través de les subvencions destinades a Parcmotor.

Després de comprovar que aquesta mateixa denúncia presentada pel senyor Manuel Rodríguez Galán ja havia estat desestimada el passat mes d’abril per manca de proves, la fiscal va decidir arxivar-la novament. 

La informació, que va donar El Mundo a la seva primera pàgina i que s’ampliava notablement al seu interior, va ser desmentida el mateix dia per Anna Pruna, Secretària d’Esports del govern català, i pel propi conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Aquests desmentits va tenir la seva ràpida confirmació en la resolució de la fiscalia d’arxivar la denúncia i l’aclariment des de fonts judicials, de que en cap moment s’havia investigat el govern, ni ERC a causa d’aquesta denúncia.

En la societat actual, la informació s’escampa ràpidament i l’actitud del diari El Mundo ha perjudicat notablement la imatge d’Angel Viladoms i de la pròpia FCM. Tot i el ràpid desmentit i resolució per part de la fiscalia, la informació publicada al diari va tenir un ampli ressò a ràdios, televisions, webs i diaris digitals que, tot i destacar que era una informació de El Mundo, ajudaven a divulgaven una sèrie d’acusacions sense proves ni fonaments.

Indefensió i dedicació

Davant aquestes acusacions, Àangel Viladoms s’ha trobat en una posició d’indefensió pública, veient com se l’implicava amb un possible frau sense conèixer abans la sentència de la fiscalia. Un mal que ja està fet i que encara dol més quan es tracta d’un càrrec no remunerat, que dedica molts esforços i moltes hores a la Federació, mogut per la seva passió pel motociclisme i amb la il·lusió de donar-li la potenciació i projecció que es mereix.

La Federació Catalana creu en Parcmotor i en el paper destacat que tindrà en el futur del motociclisme català i en l’activitat que pot generar a la seva zona d’incidència, especialment a la comarca de l’Anoia. És per això, que està implicada en aquest projecte inclòs en el Pla d’Equipaments Esportius de Catalunya, i en el que, conjuntament amb la Generalitat i amb les institucions comarcals, s’està treballant per convertir-lo en tot un referent del motor català.

Com acostuma a passar en aquests casos, la notícia de l’arxivament de la denúncia no ocupa el mateix espai en el diari, ni potser tindrà el mateix ressò mediàtic que la prèvia acusació, però cal denunciar tot el mal personal que es pot fer en la publicació d’informacions tendencioses, errònies i que ataquen directament l’honor de les persones.

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing