ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

"MOLTES GRÀCIES I FINS AVIAT"

15/06/2022

Carta de comiat del fins ara president de la Federació Catalana de Motociclisme, el Sr. Josep Maria Mañé.

Moltes gràcies i fins aviat.


Benvolguts/des,

Els darrers sis anys he tingut l’honor de presidir la Federació Catalana de Motociclisme amb la inestimable col·laboració dels diferents membres de la Junta Directiva.

Tanco una etapa al capdavant d’una institució que m’ha permès copsar de primera mà la immensa dimensió esportiva i social que té el motociclisme al nostre país.

Voldria expressar el meu agraïment a tota la gent que, des del novembre del 2016 quan em vaig fer càrrec de la presidència, m´ha fet costat per tirar endavant aquest projecte.

Una menció especial als companys i companyes de la Junta Directiva i als delegats i delegades de les diferents especialitats. Al seu costat les hem viscut de tots colors. Estones d’immensa alegria i il·lusió, com els actes de celebració del 75 aniversari d’aquesta federació, l’any 2019; les gales de premis dels Campionats de Catalunya i Territorials, o les innumerables curses que hem presenciat per tots els racons del país.

A l’altra cara de la moneda, moments més complicats, especialment durant la pandèmia i les conseqüents restriccions socials. En aquest context, des de la FCM vàrem aplicar una sèrie d’ajudes a pilots i moto clubs, a més de mantenir durant 4 anys els preus de les llicències sense cap apujada, amb l’objectiu de fer més suportables els efectes de la pandèmia.

Seguint amb els agraïments, voldria destacar el gran tracte que he rebut per part de tots els Moto Clubs de Catalunya. Els clubs, i més concretament la gent que els integra, desenvolupen una tasca primordial, de manera desinteressada, i no sempre del tot valorada. Enhorabona!

També, una destacada menció als protagonistes d’aquest esport, els pilots i les pilots. Sou l’orgull d’aquesta federació, i els fets així ho demostren. Som la federació que acumula més campions del món els darrers 30 anys, i això ha estat gràcies a l’aposta històrica d’aquesta federació per l’esport de base.

Seguint amb aquesta filosofia, hem engegat el projecte Talents Trial Ripoll i hem tornat, de la mà del RACC, als orígens de la Promovelocitat, d’on van sorgir bona part dels pilots que avui en dia triomfen al mundial de velocitat.

La filosofia del nostre format de Promovelocitat ha inspirant el nou campionat FIM DORNA de MINIGP, que en la seva primera edició l’any 2021 va tenir com a campió del món el nostre guanyador de la PromoRACC2 (2019) i PromoRACC1 (2020), Izan Rodríguez.

A nivell formatiu, hem instaurat el títol de monitor de motociclisme, figura que no existia en el nostre esport. A dia d’avui ja comptem amb més de 30 monitors titulats.

Pel que fa a l’off road, l’any 2019 la selecció catalana va guanyar el Motocròs de les Autonomies que la RFME va recuperar després d’uns anys sense convocar-se.

En relació a la resta d’especialitats off road, trial i enduro, les restriccions cada vegada més estrictes d’accés al medi natural ens ha obligat a reinventar-nos. En aquest sentit, hem recuperat els trams d’enduro, competició que ha substituït les endurades. D’altra banda, per dotar de més qualitat les curses d’enduro, hem incorporat el millor cronometratge d’aquesta disciplina.

En el camp de la sostenibilitat, hem fet una aposta decidida per les competicions elèctriques, introduint categories a totes les especialitats.

En el marc de potenciar el motociclisme femení, hem convocat diversos campus i cursets off road, així com algun campionat, amb l’objectiu de fer créixer la participació de les pilots en els nostres certàmens.

Crec que al llarg d’aquests sis anys de legislatura s’ha fet molt camí, però encara en queda molt per fer. Els reptes són importants i les dificultats molt grans. Tinc, però, la certesa que seguirem essent una federació de referència. En aquest sentit, estic segur que la FCM estarà en bones mans amb el Tato Prat al capdavant de la nova Junta Directiva.

Finalment, no em voldria deixar els treballadors i treballadores que amb el seu compromís han fet, i fan possible, que la Federació Catalana de Motociclisme segueixi avançant.

Deixo la presidència, sé que ho trobaré a faltar, però quedo a disposició per col·laborar en tot el que sigui necessari.

 

Moltes gràcies.

 

Josep Maria Mañé Navarro

Barcelona, 15 de juny de 2022

 

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing