ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

Kawasaki Català Aclam suma la vuitena victòria de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

05/07/2021

El CMA 64 – YAM 65 – Tech System ha estat el segon classificat, seguit del Box 69 Racing, l´equip local que ha protagonitzat una gran remuntada.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha clausurat avui una altra edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme, una edició de rècord. Kawasaki Català Aclam ha tornat a escriure el seu nom en la història de la resistència, signant la seva vuitena victòria en la mítica prova. El conjunt de Molins de Rei és el segon equip amb més victòries, i avui ha pogut rescabalar-se de l´última edició, en la qual no va poder veure la bandera de quadres. També ha marcat un rècord de voltes, amb un total de 759.

La 26a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme començava amb un cert aire familiar. I és que dos dels equips que lluitaven per la victòria eren el Kawasaki Català Aclam i el Team BMD Performance, els grans rivals de l´última edició celebrada al 2019. En aquell any, van ser els francesos els que van aconseguir la corona, mentre que avui s´han intercanviat els papers.

Juntament amb aquests dos equips, l´FR Moto, amo de la pole position i habitual a les primeres posicions durant les primeres hores. Els tres prometien una lluita ferotge, però l´exigència de la cursa ha anat passant factura a tots ells, encara que amb menys transcendència per a Kawsaki Català Aclam, que ha pogut assegurar la victòria malgrat diferents contratemps.

Kawasaki Català Aclam, amb Julien Pilot, Anthony Loiseau, Gabriel Pons i Stéphane Egea, partia segon, i liderava el primer quart de la prova pressionat pel Team BMD Endurance, compost per Vincent Philippe, Alex Plancassagne, Camille Hedelin i Franck Delcour. Cap a l´equador de la cursa, els francesos prenien les regnes. Mentrestant, l´FR Moto (Asrin Rodi Pak, Jacopo Cretaro, Pedro Rodríguez, Álex Rubio), intentava realitzar la seva particular remuntada en perdre la tercera posició després d´una caiguda, una remuntada que no acabava de materialitzar-se per les voltes perdudes a boxs. L´equip CMA 64 – YAM 65 – Tech System (Sébastien Landaburu, Gino de la Rosa, Yann Patanchon, Jean-Philippe Pons) començava llavors a destacar i a apuntar-se pel top 3.

Ja sota la llum artificial del Circuit i en plena fase nocturna, el Team BMD Performance seguia al capdavant, amb la pressió incansable del Kawasaki Català Aclam. Aquesta pressió es feia evident quan els francesos anaven a terra, perdent tot el seu avantatge i reincorporant-se a la pista després de les reparacions en quarta posició, deixant el comandament en mans del conjunt de Català, que ja no l´ha tornat a deixar anar. Els problemes per a l’FR Moto continuaven fent acte de presència, arribant a provocar la seva retirada aquesta matinada per problemes en el motor de la Yamaha YZF R-1.

Amb aquests altercats del Team BMD Performance i l´FR Moto, dos dels pesos pesants del míting, el CMA 64 CMA 64 – YAM 65 – Tech System anava escalant posicions, fins a situar-se en la segona plaça, la qual ha mantingut. L´equip Box 69 Racing ha començat a acaparar totes les mirades abans de la sortida del sol. El conjunt que finalment ha copat la tercera posició del podi no ho ha tingut fàcil, i és que partia vuitè. Al llarg de la cursa ha estat constant entre les cinc primeres posicions, fins que a la nit s´han submergit en una lluita titànica amb el BMD Performance pel podi. Els francesos, que venien de la seva caiguda, no han pogut fer ombra. La pressió ha estat evident, i totes les mirades estaven posades en tots dos equips. Al final, el Box 69 Racing ha donat la sorpresa amb aquesta tercera plaça absoluta.

La tasca del Box 69 Racing és doblement admirable, i és que la formació catalana, que ha lluitat amb equips de la categoria World Endurance Championship, s´ha endut també la victòria de la categoria Open Superbike amb els seus pilots Jordi Pocorull, Marc Guillamet, Óscar Amado i Félix Rodríguez.

La categoria Superstock 1000 ha estat per al Central Team Endurance (Guichon, Charvaux, Fontes, Flotterer), en la sisena plaça absoluta. Una de les unitats de Martimotos.com, l´equip que es presentava amb més participants, ha aconseguit la victòria en Superstock 600. Concretament ha estat amb Victor López, Omar Marcet, Carlos Gutiérrez i Sergio Romero.

En l´altra cara de la moneda, diversos equips de casa. El ja esmentat FR Moto forma part d´un grup de retirats en el qual es troben també l’Atlantic Racing Team, l’EDN - Èxit Navàs amb les seves dues unitats, l’Est Moto Passion, el Team Bimtrazer Basque i el Team Scolaire FMR 34 Lycée Pierre Mendes.

Malgrat els contratemps i les dificultats a les quals han fet front els participants, aquesta edició s´ha desenvolupat sense majors incidents. De fet, el cotxe de seguretat no ha fet cap aparició, i això ha provocat que es pugui batre el rècord de voltes establert al 2015 pel Yamalube Folch Endurance.

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing