ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

Entrevista a Alex Rubio i Omar Marcet, campions de Catalunya de Velocitat 2017

24/08/2017

Velocitat

El passat 22 de juliol, coincidint amb la darrera prova del Campionat de Catalunya de Velocitat 2017 al circuit de Barcelona Catalunya, vàrem conèixer el nom dels campions de les cilindrades 600 i 1000: Alex Rubio i Omar Marcet. Els circuits d´Alcarràs, Parcmotor Castellolí, i Barcelona-Catalunya, han completat enguany el calendari de curses del Campionat de Catalunya de Velocitat. Des de la FCM hem volgut saber com s’ha desenvolupat la temporada de tots dos pilots.

Alex Rubio, campió de Catalunya de Velocitat Open 1000.

Enhorabona Alex!

Quines sensacions tens després d’haver aconseguit el títol de Campió de Catalunya de Velocitat Open 1000?

Estic molt content! L’última cursa del Campionat de Catalunya de Velocitat ha sigut molt especial, ja que tenia moltes ganes de dedicar la victòria a l’Enric Saurí. Tampoc vull oblidar-me de tot l’equip Gaspar, patrocinadors i família; però per sobretot el dedico a l’Enric.

Explica’ns com ha sigut la darrera cursa del Campionat de Catalunya a Montmeló.

El meu objectiu era estar davant, ja que sabia que hi havia quatre pilots (López, Ulacia, Vallmanya i Mazuecos) que tenien millor ritme que jo. Tot i que vaig arribar a situar-me segon, a la tercera volta ja vaig veure que ells rodaven més ràpid, i si forçava més del compte podia anar-me’n a terra.

Aleshores em vaig quedar sol amb tot el que això comporta, i de cop i volta em van atrapar tant el Marc Creu com el Joan Zamorano. El Marc em va avançar, però a l’última volta vaig ser més ràpid i el vaig superar.

La cursa de Montmeló ha sigut molt emotiva per la recent pèrdua del teu amic Enric Saurí...

L’Enric Saurí em va trucar dies abans de la celebració de les 24H de Catalunya perquè volia que formés part del seu equip, ja que el Marc Creu tenia problemes físics. Em van trucar fins a cinc equips, però jo volia fer podi i per això em vaig decidir anar amb l’equip Gaspar. Tenia moltes ganes de córrer aquesta cursa per dedicar-li a l’Enric.

El cap de setmana us ha servit per retre-li homenatge...

El dissabte a la tarda li vam fer un homenatge amb familiars i amics, just a la corba on va tenir l’accident. El Marc Creu li va dedicar unes paraules molt sentides i després vam fer rugir els motors de les nostres motos i vam encendre una traca. En comptes de fer un minut de silenci vam voler fer el major soroll possible.

La iniciativa va ser de l’equip i familiars, i cal dir que el circuit de Barcelona- Catalunya ens va posar totes les facilitats del món. Va ser un moment molt emocionant.

Com pinta el teu futur? Campionat del Mediterrani, Campionat d’Espanya...

Tinc un futur de temporada molt incert. No sé si podré acabar el Mediterrani, depèn de moltes coses.

Per temes professionals i d’esponsorització no crec que pugui acabar el Campionat d’Espanya, per aquest motiu tenia moltes ganes de poder disputar la cursa de Montmeló i guanyar el Campionat de Catalunya.

Moltes gràcies i molta sort!

 

Omar Marcet, Campió de Catalunya de Velocitat Open 600.

Enhorabona Omar!

Com valores el campionat que has aconseguit?

Sincerament no m’ho esperava.

Quan miro enrere i veig com vaig començar el campionat... realment no era el moment de ser molt optimista. Vaig participar a la primera cursa (circuit d’Alcarràs) sense rodatge ni entrenament. Va ser una prova molt dura, fins i tot vaig patir alguna rampa. Les sensacions no eren gaire positives.

Però vas capgirar la situació en la segona cursa del Campionat de Catalunya...

Sí, la situació va canviar a Castellolí, on vaig guanyar fent una bona cursa. El Parcmotor Castellolí és un circuit on hi tinc traça. Tot i això, no m’esperava la victòria. Sóc un pilot acostumat a la regularitat i no tant a la velocitat.

Quines fites has aconseguit en la regularitat?

Sí, l’any 2014 vaig guanyar les 24h de Montmeló en la categoria 600, i la temporada 2016 vaig ser campió del Trofeu Català de Resistència Asfalt en la categoria Superproducció 600.

Tornem al Campionat de Catalunya de Velocitat. L’últim escenari, Montmeló, ha sigut on has acabat de donar el cop de gràcia.

Sí, al circuit de Barcelona-Catalunya he hagut d’anar a sac contra l’Òscar, que és contra qui em jugava el Campionat. Finalment només ens han separat 37 mil·lèsimes, un fet que encara fa més gran la gesta.

Arribaves millor físicament que a la cursa d’Alcarràs?

I tant! A Montmeló ja venia una mica rodat i millor físicament. Vaig córrer les 24h de Catalunya i això m’ha ajudat a venir en forma.

Com has afrontat aquesta cursa tan decisiva?

L’objectiu era quedar per davant de l’Òscar. Tots dos arribàvem al circuit de Barcelona-Catalunya liderant la general i separats per només un punt. El pilot que aconseguís millor resultat  a Montmeló s’enduia el campionat.

Vaig intentar centrar-me a fer els meus temps. Tot i tenir bon ritme, a la recta em superaven, d’aquesta manera havia de recuperar en els revols, que és on em sentia més còmode. Vaig tenir l’Òscar per davant meu pràcticament tota la cursa. Controlat.

No volia arriscar a fer un avançament abans d’hora, ja que tenia risc d’anar-me’n a terra i dir adéu al campionat. Així doncs, sabent que jo era més ràpid en l’últim sector, vaig esperar a l’última volta per intentar l’avançament, i ho vaig aconseguir!

Com afrontes el tram final de temporada?

El Campionat del Mediterrani un punt incert. Tant de bo pugui fer totes les curses que resten, però la cosa està difícil. També intentaré fer les curses de la Copa Rodi.

Voldria agrair la col·laboració de tots els meus patrocinadors.

Moltes gràcies i molta sort!


Foto homenatge Saurí: Pix Motorr

 

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing