ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

"Venia a passar-m’ho bé, però no em pensava que em divertiria tant!"

18/04/2017

Velocitat

El reforç més mediàtic de la temporada 2017 de la Copa Rieju RS3 ha sigut, sens dubte, Genís Espargaró. El pare dels pilots de MotoGP, Aleix i Pol, s’ha incorporat dins l’equip d’una de les competicions de promoció monomarca de més èxit del panorama motociclista, exercint les funcions d’assessor tècnic de pares, mares i pilots.

Celebrades les dues primeres curses de la temporada, en Genís ens fa una petita valoració de com està essent la seva integració dins l’estructura de la Copa Rieju RS3.

Quina rebuda has tingut per part dels pares i pilots de la Copa Rieju RS3?

La rebuda ha sigut molt bona. He interactuat amb els nens i els pares molt més del que em pensava.

Jo tampoc puc arribar aquí pensant-me que ho sé tot. El primer dia vàrem dir als pares que si tenien dubtes a nivell esportiu, a nivell d’entrenaments, alimentació, etc... m’ho podien preguntar. A mi m’agrada mantenir-me una mica al marge, però si em necessiten, allà hi sóc.

Malgrat que jo tinc uns coneixements, aquests potser no s’adeqüen a les necessitats dels pares de la Copa Rieju. Les coses han canviat molt des de que jo estava a les copes de promoció de Rieju, quan hi corrien els meus fills, però l’essència segueix essent la mateixa.

En quin sentit?

Els pares es posen nerviosos i ho passen malament; segueixen tenint un nivell de mecànica no gaire alt, i la majoria d’ells no disposen d’un mecànic professional. Aquí es ve a fer mecànica de veritat, mecànica de competició. No n’hi ha prou en saber posar els escalfadors als pneumàtics. En aquest sentit, intento donar un cop de mà amb els meus coneixements.

Així que ja deus haver fet una mica de tot...

De moment, ja he fet assessorament a pares i nens, i també m’ha tocat fer de mecànic. M’ho estic passant d’allò més bé, i la resposta de pares i nens ha sigut molt bona.

També estic força en contacte amb alguns dels pilots estrangers que tenim a la competició, com el qatarià Yousef Al Darwish. Després de la primera cursa em va dir “ this is AMAZING!”. Es va quedar sense paraules. Això del motociclisme i la Copa Rieju RS3 és tot tan gros, que és increïble.

Com has viscut les primeres curses de la Copa Rieju RS3?

Estic molt sorprès, i a la vegada m’ho estic passant molt bé.

Sorprès perquè mai havia vist aquestes motos en acció. Es tracta d’una moto de carrer, modificada perquè sigui més competitiva i potent que les de sèrie. La veritat és que estava encuriosit per saber com serien les curses i les prestacions, tant de les motos com dels pilots; i sincerament he quedat bocabadat de l’increïblement ràpid que van, sobretot tenint en compte l’edat tan minsa dels nens. Fins i tot hem hagut d’ajudar a fer la sortida de dos nens que no tocaven de peus a terra.

Jo pensava que aquestes motos eren més de fireta que de competició, i res més lluny de la realitat: aquestes motos son una passada!

T’ha sorprès la igualtat que hi ha a les curses?

Sí! En la primera cursa del Mediterrani, que es va disputar fa unes setmanes al circuit d’Alcarràs, vam viure una primera màniga increïble, i una segona totalment apassionant. Dos grups de quatre pilots barallant-se fins la bandera de quadres. El nivell d’aquests nanos, amb l’edat que tenen, és molt i molt alt.

Les Rieju RS3 són motos molt competitives, i aquests nanos de 10 i 11 anys tenen molts nassos per fer-les anar tan ràpid,  i després baixar de la moto amb un somriure d’orella a orella.

Des de fora, dona la sensació que la relació entre pilots és molt bona... Com ho veus tu des de dins?

Pel que he vist fins ara, hi ha molt bon ambient entre els pilots. A Alcarràs, els qui van fer primer, segon, i tercer, es van felicitar una vegada finalitzada la cursa. Tot i que hi havia pilots desil·lusionats amb el resultat, fins i tot amb llàgrimes als ulls, els companys s’abracen, es feliciten i es donen ànims; aquestes coses emocionen, sobretot quan veus que són pilots capaços de gaudir d’aquest esport. Els pilots estan aquí per divertir-se i gaudir, per això cal treballar per mantenir un esport sa i divertit.

Creus que ens ho passarem bé aquesta temporada?

Si la resta de curses tenen, ni que sigui una quarta part de l’emoció que hem viscut en les dues primeres, ens ho passarem com enanos. Venia a passar-m’ho bé, però no pensava pas que em divertiria tant.

Tot i que hem pencat molt, me’n vaig content i satisfet amb la feina que estem realitzant, tant des de la Copa Rieju RS3, com des de la FCM.

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing