ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

"RECORDARÉ PER SEMPRE LA MEVA PRIMERA CURSA DE TRIAL, VA SER A CONSTANTÍ, I VAIG FER SEGON!"

01/07/2016

Trial

Arnau Farré compleix enguany la seva segona temporada consecutiva competint en la categoria TR1 del Campionat d’Espanya de Trial, al costat dels Bou, Raga, Cabestany i companyia. El pilot de Vilanova de Segrià també està completant amb nota el Campionat del Món de Trial, en la categoria Trial2.

Malgrat tenir només 17 anys, el pilot de Gas Gas ha demostrat posseir un gran potencial. De fet, l’Arnau Farré, juntament amb Marc Riba, Miquel Gelabert i Oriol Noguera, d’entre d’altres, són la nova generació de pilots que tenen el repte prendre el relleu a una generació històrica, encapçalada pel llegendari Toni Bou.

L’Arnau Farré respon a les nostres preguntes després d’haver disputat el Trial de França, celebrat a Lourdes el passat 18 i 19 de juny.

Bon dia Arnau, com ha anat el cap de setmana per terres franceses?

El trial de França ha sigut bastant complicat, ha plogut molt i el terreny estava molt malament. El primer dia no em va anar gaire bé, ja que vaig fer bastants errors que no tocaven i vaig acabar bastant avall a la classificació. Diumenge, en canvi, vaig trobar-me molt millor sobre la moto. Només vaig cometre dos petits errors i vaig acabar en cinquena posició.

Molt més content diumenge que dissabte.

Tercer a la general, a 44 punts del líder, Price Jack. Quin objectiu et marques en el que resta de temporada?

L’objectiu és anar cursa a cursa i fer-ho el millor possible, sé que aquest any el Price Jack està molt fort i ens porta molts punts d’avantatge, però jo he de seguir lluitant per aconseguir guanyar carreres. A finals de temporada ja farem balanç i veurem on hem quedat.

I l’estatal, com va?

A l’estatal vaig fer 4t en la primera cursa. Però el Campionat d’Espanya estic competint contra els millors, i per tant,  l’objectiu és aprendre molt i fer-ho el millor possible.

D’aquí a poques setmanes (5 de juliol) compliràs els 18 anys; amb ganes de tenir la majoria d’edat?

Sí, estic totalment preparat! Del que tinc més ganes és de treure’m el carnet de cotxe i no haver de dependre de ningú per anar amunt i avall!

Amb aquesta edat, i tants caps de setmana de competició, deu ser complicat tenir una vida social activa, sortir de festa, i tantes altres coses que fa la gent de la teva edat...

Sí, quasi tots els caps de setmana estic fora per alguna cursa, i si no per entrenar. Estic molt poc per casa i tampoc veig gaire sovint als amics, però estic fent el que m’agrada  i crec que ho compensa.

Després d’un any 2015 complicat amb el tema Gas Gas, enguany deus valorar més que mai la tranquil·litat...

Aquesta temporada estic molt bé a Gas Gas, em tracten genial i no em falta de res. Realment ha sigut un canvi brutal, respecte l’any passat. L’any passat anàvem de qualsevol manera, en canvi aquest any m’estan ajudant moltíssim.

Què sents quan veus que competeixes al costat dels millors pilots del trial del món?

És molt bonic poder competir amb ells. En cada cursa aprens moltíssim. És fantàstic veure’ls en plena acció; estic molt content de poder córrer amb ells.

Quina relació teniu?

Tinc molt bona relació amb tots els pilots, i sempre que tinc algun dubte no tenen cap problema en ajudar-me.

Com és una setmana per l’Arnau?

Si el cap de setmana tinc cursa, dilluns no entreno. En aquests casos entreno els dimarts i dimecres. Dijous és dia per preparar les motos, divendres viatjar, i dissabte ja estic preparat per competir allà on toqui.

Si no tinc cursa el cap de setmana, entreno de dilluns a divendres. Pel matí faig moto, i a la tarda gimnàs. El treball de gimnàs és molt important, ja que et serveix per no acabar tan fatigat a les curses i per fer entrenaments més seguits.

Quines són les teves aficions?

Quan tinc temps lliure, m’agrada estar a casa i amb els amics. També m’agrada molt jugar a la PlayStation, mirar rallys... tots els esports de motor són benvinguts!

Des de l’any 2006, quan vas pujar per primera vegada a una moto, quins han estat els teus referents esportius?

El Toni Bou és qui sempre m’ha agradat. Des de ben petit sempre l’he seguit mirant vídeos de tot el que feia.. L’època que jo vaig començar a competir, va coincidir amb les seves primeres victòries.

Quins records tens de la Copa Catalana de Trial de Nens?

Tinc molt bons records del Campionat de Catalunya. Hi vaig començar a competir des de ben petit. Tot són bons records: les primeres curses, i sobretot les primeres copes; em feien una il·lusió molt gran! Vaig aprendre moltíssim en aquella etapa.

Alguna cursa que recordis en especial?

Recordo la primera cursa de la Copa Catalunya de Trial de Nens, quan tenia tot just set anys. Va ser un trial a Constantí, on havia plogut moltíssim. Mai hagués imaginat fer segon en aquella cursa. Recordo que quan vaig acabar el trial i em van dir que havia fet segon... no m’ho creia; va ser fantàstic.

Llavors ets dels pilots que els agrada la pluja?

La veritat és que em costa més amb pluja.

Quin consell donaries a tots aquells pilots que tot just ara comencen a competir en els Campionats de Catalunya de Trial?

Que entrenin molt i que gaudeixin d’aquest fantàstic esport, i després, tot arribarà.

Formes part d’una nova fornada excel·lent de pilots catalans; a punt per prendre el relleu al Toni Bou, Raga i companyia?

Al Toni encara li veig molta corda, però espero que ben aviat puguem arribar nosaltres també al seu nivell.

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing