ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

Les impressions dels més joves

31/05/2016

Velocitat

Pilots de la Copa Rieju atenen els micròfons de la FCM en un ambient molt distès, un cop acabada la cursa del CMV al Parcmotor.

Parlem deu minuts amb algun dels protagonistes de la Copa Rieju que el passat cap de setmana van disputar la quarta cursa del Campionat del Mediterrani de Velocitat al circuit Parcmotor Castellolí.

Els joves pilots, alguns dels quals debutants a la Copa Rieju, ens fan un petit resum de la cursa i desvelen un clàssic, quin és el seu ídol sobre la moto? En aquest sentit, cap d’ells desafina, encara que hi ha gustos de tota mena.

Daniel Mogeda, Castelldefels.

La primera carrera d’Albacete anàvem totalment de novells. L’adaptació a la moto no ha sigut fàcil, però per sort ara ja em sento molt més còmode i els resultats estan sent bons.

Una de les majors dificultats que m’he trobat amb la Rieju RS3 és que em costa tocar de peus a terra a les sortides; he d’aguantar-me com sigui sense caure (entre riures).

De la Promovelocitat en tinc molt bon record, ja que vaig aprendre molt i a sobre vaig proclamar-me campió.

Enguany, competint dins el Campionat del Mediterrani de Velocitat me n’he adonat que cal seguir millorant. El que més m’agrada de la Copa Rieju és que tots els pilots competim en igualtat de condicions, tots amb la mateixa moto, potència, frens... Els meus companys són molt lluitadors i això fa que aprenguis molt en cada prova.

El circuit que més m’ha agradat fins ara és el de Xest, tot i que encara me’n falten alguns per visitar.

El meu referent com a pilot és el Dani Pedrosa.

Alejandro Doyle, Illes Balears.

En la primera manga hemos ido muy rápido. A lo largo de las primeras vueltas se ha formado un pequeño grupo de tres pilotos, donde estábamos Nil Roig, Dani Mogeda y yo. Ha sido una carrera muy disputada, sobre todo en las últimas vueltas cuando nos íbamos cogiendo el rebufo los unos a los otros. En la última curva, antes de cruzar la bandera de cuadros, Dani Mogeda me ha adelantado.

Hoy domingo, la cosa ha ido mejor y he podido conseguir la victoria!

Soy de Mallorca, y cada fin de semana de carrera viajo en barco o en avión para poder competir en el Campeonato del Mediterráneo de Velocidad. En las carreras todos los pilotos queremos ganar, pero para mí lo importante es que lo pasemos bien, hay muy buen ambiente entre todos los pilotos que participamos en la Copa Rieju.

De los circuitos que he competido hasta la fecha, me quedo con el Ricardo Tormo de Cheste. Competir en circuitos que acogen pruebas del Mundial de MotoGP es un sueño para mí.

Mi piloto favorito es Jorge Lorenzo.

Nil Roig, Sitges.

Ahir dissabte, els entrenaments van anar prou bé, a la crono vaig fer tercer i després a la cursa vaig situar-me dins el grup capdavanter. Vam estar barallant-nos tota la cursa i al final em van acabar avançant i vaig fer tercer.

Avui diumenge, amb pneumàtics nous per afrontar la segona cursa al Parcmotor, la sortida no ha acabat de ser del tot bona i un parell de pilots se m’han escapat a les primeres de canvi. Juntament amb l’Aaron Ruiz, hem format un petit grup perseguidor. A mesura que ha anat avançant la cursa me n’he adonat que l’objectiu era finalitzar en tercera posició, ja que el Dani i l’Alejandro s’havien escapat del tot. Malgrat que l’Aaron m’ha intentat avançar en moltes ocasions, finalment he pogut aconseguir la tercera posició.

Com en Daniel Mogeda, i molts altres pilots que competim a la Copa Rieju, jo també vinc de la Promovelocitat. A les primeres curses del Campionat del Mediterrani de Velocitat notava la moto molt pesada i grossa, però a cada cursa que corro noto que m’estic adaptant millor. Passar d’una moto de Promo molt lleugera a una Rieju RS3 és un canvi important.

La diferència també està en el circuits, ja que hem passat de córrer en circuits petits a circuits mundialistes.

El circuit més divertit on he competit fins ara és el de Xest, i el meu pilot preferit és en Valentino Rossi.

Alan Kroh, Marbella.

En la primera carrera que disputamos el sábado tuve una buena salida e intenté coger el rebufo de Raúl Neila y Aaron Riz, pero la cosa se complicó y terminé en sexta posición.

Domingo, en cambio, no tuve una buena salida y muy pronto me quedé descolgado en la última posición. Luego, a medida que avanzaba la carrera, me sentí cada vez más cómodo sobre la moto y empecé adelantar hasta entrar en la quinta posición.

El campeonato me gusta mucho y es muy diferente al resto; ¡lo recomiendo a todo el mundo!

Hasta la fecha, el circuito que más me ha impresionado es el de Cheste, aunque estoy a la espera de competir aun en Montmeló, Motorland… ¡Este campeonato nos da la oportunidad de correr en los mejores circuitos del país!

Mi ídolo sobre la moto es Marc Márquez, ¡un crack!

Raul Neila, Madrid.

El circuito más increíble donde he competido es en el Circuit de Barcelona Catalunya. Pasar a todo gas por la curva de Catalunya es una sensación increíble que no sé ni cómo explicar.

Mi ídolo desde muy pequeño es Valentino Rossi, ya que me gusta su estilo de conducción y su manera de ser.

 

Foto: (D’esquerra a dreta: Daniel Mogeda, Raúl Neila, Nil Roig, Alan Kroh i Alejandro Doyle)

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing