ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

Pitu Mena ja té la seva placa al circuit de Calafat

09/06/2013

Velocitat

Emotiu homenatge a qui va ser l´autèntic impulsor del motociclisme a Tarragona.

El circuit de Calafat va ser escenari ahir diumenge de l´homenatge que el motociclisme català, i especialment el tarragoní, va retre a la memòria de Pitu Mena, històric delegat de la Federació Catalana de Motociclisme a la procíncia de Tarragona, que ens va deixar l´any passat.

Pitu Mena va ser l´autèntic artífex de l´estructura motociclista que es va anar creant a Tarragona, amb l´aparició d´un gran nombre de clubs que van anar generant activitat amb les seves organitzacions, campionats i pilots.

L´homenatge ha coincidit amb la celebració de la prova corresponent als Campionats Catalans i Mediterrani de velocitat, que també ha inclòs la primera cita del Trofeu Català de Velocitat de Clàssiques.

Els actes dedicats a la memòria de Pitu Mena han començat amb la inauguració d´una placa recordatòria de la seva figura i de tota la tasca que va efectuar en benefici del motociclisme. L´acte ha estat presidit per la vídua del Pitu, Carme Palomo, i pel president de la FCM, Josep Abad, que ha dirigit unes paraules en les que destacat la important tasca efectuada pel Pitu, "ell va ser l´autèntic creador del motociclisme federat que tanta vitalitat ha donat a la província, gracies a l´aparició, il·lusió i treball de tots els clubs". Abad va agrair la col·laboració que la FCM ha tingut per part dels clubs de Tarragona,  del circuit de Caloafat i de l´Ajuntament de L´Ametlla de Mar a l´hora d´organitzar aquest homenatge.

Un gran nombre d´amics, familiars, amb la presència dels quatre fills del Pitu acompanyant a la seva mare, i de representants de moto clubs de Tarragona van estar presents a l´acte.

Un cop destapada la placa instal·lada en una de les parets de la torre de control de Calafat, es va donar pas a la volta d´homentatge a Pitu Mena, que tot tipus de motos i pilots de totes les edats i especialitat, van protagonitzar sobre l´asfalt del traçat de l´Ametlla de Mar. Després de la volta, totes les motos es van aturar a la zona de les "esses", que a partir d´ara portaran el nom de Pitu Mena, i van deixar sentir el soroll dels seus motors a tots els presents. Un moment de "soroll" va ser la millor manera d´acabar aquest merescut homenatge.

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing